h

Nieuws uit 2014

8 december 2014

SP kiest voor werk, energiebesparing sociale huur en versterking openbaar vervoer

De komende jaren moet de Provincie alles uit de kast trekken om werk te scheppen voor lager opgeleiden, betaalbare en energiezuinige sociale huurwoningen en het versterken van publieke voorzieningen zoals het openbaar vervoer. Dat is de inzet van de Utrechtse SP-Statenfractie bij het debat over de begroting voor komende jaren, op
8 december 2014.  

Lees verder
2 november 2014

SP-lijsttrekker Ad Meijer: “Wij moeten het verschil maken!”

Tijdens de regioconferentie van 1 november kozen de afgevaardigden van de Utrechtse SP-afdelingen Ad Meijer als lijsttrekker bij de Statenverkiezingen van 18 maart 2015. Belangrijke verkiezingen, zeker omdat  de kersverse Statenleden straks stemmen over de samenstelling van de Eerste Kamer. Ad riep de leden op tot een stevige campagne: “Wij kunnen, nee we moeten het verschil maken, om het kabinet de meerderheid in de Eerste Kamer te ontnemen en voor een ander geluid in de Staten!”

Lees verder
8 oktober 2014

Strijd voor behoud busvervoer wijken en dorpskernen!

Het busvervoer in de Provincie Utrecht wordt uitgekleed. Gesteund door de meerderheid van de politieke fracties in Provinciale Staten van Utrecht, wil Gedeputeerde Staten buslijnen opheffen zodat een aantal wijken en dorpskernen geen busvervoer meer krijgen. De SP verzet zich.

Lees verder
30 september 2014

Flora- en Faunawet: voorstellen SP-PvdD aangenomen

In de bijna voorbije Statenperiode zijn we op het gebied van dierenwelzijn als SP vaak samen opgetrokken met onze ‘achterbuurman’ in de Statenzaal Willem van der Steeg, van de Partij voor de Dieren. Minder vaak kwam het voor dat we ook een meerderheid kregen voor onze gezamenlijke voorstellen. Meest in het oog springend was tot voor kort de bijdrage die de Provincie levert aan de regionale Vogelopvang.

Lees verder
14 september 2014

Klassenjustitie of…?

In dezelfde week dat de SP bericht kreeg dat een zieke vrouw in Kockengen een klein tuinhuisje moest verwijderen op last van het Waterschap, mag de eveneens illegale drijvende steiger van oud topman Risseeuw (Getronics, KPN) in Loenen gewoon blijven liggen van de Provincie. De oever is erg steil en bovendien is de man al op leeftijd, zijn de argumenten voor het gedoogbesluit. Vreemd, vindt SP-fractievoorzitter Ad Meijer. Hij stelt schriftelijke vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

Lees verder
10 september 2014

Suzanne komt, Anne-Marie gaat

Tijdens de statenvergadering van 10 september werd de wisseling van de wacht in de SP-fractie officieel bekrachtigd, met het afscheid van Anne-Marie Mineur en de benoeming van Suzanne van de Gein als statenlid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier