h

Nieuws uit 2017

7 november 2017

Geen boter bij de vis

Op maandag 6 november was de behandeling van de begroting in een marathonzitting van Provinciale Staten. SP-fractievoorzitter Andrea Poppe blikt met gemengde gevoelens terug.

Lees verder
30 oktober 2017

Beschouwingen van een actiedag!

Op zaterdag 28 oktober zijn we met een bus vol SP-ers door het Groene Hart getrokken. Het doel? Geen gaswinning in het Groene Hart!

Lees verder
26 september 2017

In verbinding?

D66, VVD, CDA en GroenLinks sloten in 2015 een coalitieakkoord onder de beloftevolle titel ‘In Verbinding’. Na 2 jaar is de vraag gerechtvaardigd ‘met wie dan?’ De stoom kwam na de Statenvergadering van 25 september uit de oren bij SP-fractievoorzitter Andrea Poppe. We vroegen haar waarom.

Lees verder
22 september 2017

"Nieuwe woonwijk Soesterberg niet alleen voor de rijken"

PvdA en SP betreuren het dat het Utrechtse provinciebestuur in het bouwplan voor de voormalige vliegbasis Soesterberg geen enkele verantwoordelijkheid neemt in het oplossen van het tekort aan betaalbare woningen en gaan in de vergadering van provinciale staten van 25 september proberen het provinciebestuur tot bezinning te brengen. De fracties doen het voorstel om in een aangepast plan tenminste 40 betaalbare woningen op te nemen.

Lees verder
6 september 2017

Leusden pikt kaalslag OV niet!

De SP-afdeling Leusden voert al een tijd actie voor het herstel van een goede OV-verbinding voor de noordelijke en zuidelijke wijken in Leusden.

Omdat de provincie een zogeheten HOV-lijn wil (Hoogwaardig Openbaar Vervoer), is er een snelle verbinding van Amersfoort naar het bedrijventerrein gekomen die door het centrum van Leusden rijdt. De zeer gewaardeerde oude buslijn is geschrapt. Daarmee worden veel bewoners in de zuidelijke wijk gedupeerd.In het noordelijk deel zijn winkelcentrum en een zorglocatie niet meer bereikbaar.

Lees verder
3 juli 2017

Provinciale Staten Utrecht: geen gaswinning Woerden!

Foto: SP

Vandaag namen Provinciale Staten van Utrecht, in navolging van Zuid-Holland, met grote meerderheid een motie aan tegen gaswinning in Woerden. De SP is uitermate tevreden over deze uitspraak en roept de minister op het plan het laatste zetje te geven: de prullenbak in.

Lees verder

Pagina's

U bent hier