h

Nieuws uit 2008

9 december 2008

Nog meer asfalt in Utrecht?

 

Tot hier en niet VERDER!

Slechte plannen van Rijk en provincie komen als donkere wolken op ons af. Nieuwe snelwegen dreigen er te komen. Gestudeerd wordt op wegen dwars door Leidsche Rijn, Rhijnauwen, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Rijnenburg, Arkemheen-Eemland, Hoogland-west en Birkhoven. 

Lees verder
9 december 2008

Onwil, onkunde en halve oplossingen voor de bus naar Utrecht

In een heftig debat over de buslijnen van Loenen, Breukelen en Maarssen naar Utrecht en van Uithoorn en De Ronde Venen naar Utrecht, kwam de Gedeputeerde goed weg. De harde kritiek van met name GroenLinks, D66 en SP over onvolledig, onjuist en te laat informeren over allerlei zaken, werd door de coalitiepartijen zelfs 'buiten proportioneel' genoemd. 

Lees verder
18 november 2008

VVD-gedeputeerde Ekkers zwijgt over toekomst buslijnen

 

SP boos over lakse en ontwijkende houding

 

Vier weken voor de start van de nieuwe dienstregeling wil gedeputeerde Ekkers niet ingaan op een oplossing voor de reizigers op lijn 140 tussen De Ronde Venen en Utrecht, en moeten reizigers tussen Breukelen en Utrecht voorlopig genoegen nemen met een extra overstap en een bijna twee keer zo lange reistijd.

Lees verder
12 november 2008

Unanieme steun SP-voorstel duurzaam beleggen

Deze week werden in de provinciale Staten van Utrecht de beschouwingen uitgesproken voor de plannen voor het komende jaar. Tijdens de vergadering werd een motie van de SP met unanieme stemmen aangenomen die de provincie Utrecht vraagt zoveel mogelijk van haar vermogen van 750 miljoen euro te beleggen in duurzame fondsen.

Lees verder
11 november 2008

Het kwartje is gevallen

Het percentage van inwoners met diverse culturele achtergronden blijft groeien (volgens CBS: binnen de Provincie Utrecht wonen inwoners met een diversiteit van verschillende culturele achtergronden. Zo was het aantal niet westers allochtonen in provincie Utrecht in 1995 8,1% en in 2008 11.4% ) Een maatschappij die samengesteld is uit verschillende groepen, betekent dat ook het beleid en het bestuur rekening zal moeten houden met deze diversiteit. 

Lees verder
28 oktober 2008

Gokje wagen op de vliegbasis.

Terwijl maandagavond de informatieavond voor raad en provincie niet doorging, was er afgelopen zaterdag wel een vliegbasiscafe in het officierscasino in Soesterberg. Aan de muur hingen echter geen nieuwe plannen of tekeningen. Niets nieuws onder de zon? Nou, dat viel nog wel mee, want er werd heel wat afgepraat, ook door de stuurgroepleden. Niet alleen trouwens over de transformatie van de Vliegbasis Soesterberg maar ook over de ontwikkelingen in het dorp zelf. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier