h

Nieuws uit 2021

16 november 2021

Bouwplan Verweliusterrein gesol met natuur

Na vele jaren steggelen is er nu een ontwerp-bestemmingsplan voor de Utrechtseweg 341 in de Bilt, ook wel bekend als het Verweliusterrein of Hessingterrein. 130 vooral dure woningen en voor een deel buiten het gebied waarin gebouwd mag worden (de rode contour). Een slecht idee dat de aanwezige natuurwaarden aantast, vindt de SP-fractie en heeft daarover een debat aangevraagd in de commissie Ruimte, Groen en Water van 24 november.

Lees verder
11 augustus 2021

Gesol met gifschepen: vragen SP

De Utrechtse Statenfractie van de SP heeft met stijgende verbazing en woede de berichtgeving over het gesol met de gifschepen op Lage Weide gevolgd. SP-Statenlid Michel Eggermont: "Een gemeten concentratie rattengif die 1500 keer zo hoog was als toegestaan is ronduit bizar en schandalig."

Lees verder
23 juni 2021

Provinciebestuur heeft lak aan het openbaar vervoer

De Utrechtse SP-Statenfractie heeft geen goed woord over voor het beleid van de Provincie op het gebied van openbaar vervoer. Na een forse bezuiniging in coronatijd is er de komende jaren geen cent extra beschikbaar voor het herstel van de dienstregeling en lijnvoering, alle mooie woorden over het belang van het OV ten spijt. De SP maakt hierin een fundamenteel andere keuze: fijnmazig en frequent busvervoer en deze nutsvoorziening terug in publieke handen.

Lees verder
26 januari 2021

Vragen SP over gewijzigde dienstregeling lijn 11 in Vleuten

Wijziging betekent niet altijd verbetering. Dat blijkt maar weer in Vleuten. De dienstregeling van lijn 11 is aangepast en een groot deel van Vleuten is verstoken van een bus. De lijnen 11 en 127 zijn omgewisseld waardoor mensen nu in plaats van korter, langer onderweg zijn. Bovendien moeten met name ouderen verder lopen naar een halte.

Lees verder
26 januari 2021

SP: Aanschaf 3 dienstauto’s onnodig, verkwistend en vervuilend

Foto: SP Weert / www.weert.sp.nl

De Provincie wil drie nieuwe elektrische dienstauto’s. De keuze is gevallen op 3 Audi E-trons, SUV’s voor gezamenlijk 250.000 euro. Onnodig, verkwistend en vervuilend, vindt de SP. De fractie dienst daarom in de Statenvergadering van 27 januari een amendement in om de aanschaf te beperken tot 2.

Lees verder

U bent hier