h

Nieuws uit 2016

28 december 2016

Werkverdringing bij Syntus onacceptabel

In navolging van de SP-fractie Amersfoort heeft SP-Statenlid Gerard Bosman schriftelijke vragen gesteld over een groep chauffeurs die als gevolg van de overname van het busvervoer door Syntus hun baan dreigen te verliezen.

Lees verder
27 december 2016

Vijfheerenlanden Gezond Utrechts belang?

Naar aanleiding van het door het Utrechtse college van GS opgestelde herindelingsontwerp Vijfheerenlanden, hebben diverse Zuid-Hollandse fracties schriftelijke vragen gesteld. De beantwoording ervan geeft de Utrechtse SP-Statenfractie aanleiding tot de nodige zorgen. Fractievoorzitter Ad Meijer stelt ook hier vragen.

Lees verder
22 december 2016

Houten gaat Vogelopvang steunen

Foto: Tim Schipper / www.provincieutrecht.sp.nl

Na Bodegraven gaat nu ook de gemeente Houten meebetalen aan de Vogelopvang in Utrecht en gaat in gesprek met omliggende gemeenten en de provincie Utrecht over de toekomst van de vogelopvang Utrecht.

Lees verder
23 november 2016

Cargohopper: duurzame innovatie of imagoproject?

Foto: Bas de Meijer

€ 240.000 subsidie van Gemeente en Provincie ging er tegenaan om de bevoorrading van de Binnenstad met elektrische karretjes te regelen: de Cargohopper. Het bezorgde Utrecht in 2012 een plekje in de VN-top 100 van de duurzaamste innovaties. Mooi voor het groene smoel, maar inmiddels twee jaar geleden geruisloos ter ziele gegaan. Het is dat RTV Utrecht ermee kwam, anders hadden Provinciale Staten het niet geweten. SP-statenlid heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van GS.  

Lees verder
22 november 2016

Cultuur van zelfverwennerij en geldverkwisting Provinciebestuur

Drie keer per week een warme lunch, twee keer per dag de koelkast bijvullen, espressomachines, dagelijks het servies vervangen. Afgelopen week was er in diverse media opnieuw aandacht voor de wereldvreemde houding die het Provinciebestuur aan de dag legt, als het gaat om de eigen arbeidsomstandigheden. Reden voor SP-fractievoorzitter Ad Meijer om maar weer eens aan de bel te trekken. We vroegen hem waar het wringt.

Lees verder
18 november 2016

Vier uur wachten op de Regiotaxi

 

Maandag 14 november, vergadering Statencommissie Milieu, Mobiliteit en Economie:

Gedeputeerde Verbeek zegt over de problemen met de Regiotaxi Utrecht-Stichtse Vecht dat er goed overleg gevoerd is, dat de provincie duidelijk heeft gemaakt dat het onacceptabel is hoe de regiotaxi haar werk doet, dat er goede afspraken zijn gemaakt, de regiotaxi beterschap heeft beloofd en dat de provincie het nauwkeurig gaat volgen.

Speciaal voor haar dit filmpje

Lees verder

Pagina's

U bent hier