h

Nieuws uit 2012

29 december 2012

Veroordeling Provincie Utrecht in executiegeschil niet afgezwakt

De rechter heeft op vrijdag 28 december onmiddellijk uitspraak gedaan in het executiegeschil over de dwangsom die de provincie moest betalen. De uitspraak van de eerdere rechtbank is niet teruggedraaid, al heeft deze rechter wel een paar kanttekeningen gemaakt.

Lees verder
15 december 2012

SP wil extra Statenvergadering om asbestuitspraak

De SP in Provinciale Staten van Utrecht heeft verzocht om een extra Statenvergadering naar aanleiding van de uitspraak van de Rechtbank van Utrecht van vrijdag 14 december jl. over de asbestproblematiek in het voormalige Provinciehuis. Dit verzoek werd gesteund door de PvdA, de PVV, de ChristenUnie, de SGP en de Partij voor de Dieren. Deze extra Statenvergadering staat gepland voor donderdag 20 december.

Lees verder
9 december 2012

Gedeputeerde wil in gesprek met dorpsplatform Langbroek over N227

Gedeputeerde Remco van Lunteren wil in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de Werkgroep Veiligheid van het dorpsplatform in Langbroek over de herinrichting van de provinciale weg . Dat blijkt uit de antwoorden op vragen van de statenfractie van de SP.

Lees verder
30 november 2012

SP: geen traan om verlies kandidatuur culturele hoofdstad

De SP-Statenfractie sluit zich van harte aan bij het gebrek aan tranen van de Utrechtse raadsfractie, over het nieuws dat Utrecht geen culturele hoofdstad van Europa wordt.

Lees verder
16 november 2012

SCHAAMTELOZE VVD-LOBBY VOOR PRESTIGEPROJECT AMERSFOORTSE WESTELIJKE ONTSLUITING

Gedeputeerde van Lunteren (VVD) heeft vandaag in een interview met het AD (Amersfoort Katern) laten weten dat als Amersfoort niet kiest voor de tunneloptie bij de Westelijke Ontsluiting, de Provincie Utrecht de regie zal overnemen. Een schandalige manier om Amersfoort onder druk een VVD-prestigeproject te laten slikken. De statenfractie van de SP heeft hierover dan ook onmiddellijk schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder
13 november 2012

Ook steun Provincie voor Vogelopvang

Tijdens de begrotingsbehandeling op 12 november ging Provinciale Staten mee met de oproep van de SP en de Partij voor de Dieren om de regionale vogelopvang financiëel te steunen. Op 8 november ging ook de gemeenteraad van Utrecht al overstag. Hiermee is een grote stap gezet om de bijdragen uit de regio aan de opvang na jaren soebatten eindelijk eens goed te regelen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier