h

Nieuws uit 2020

13 november 2020

Bonus voor de BOA

In navolging van de gemeente Utrecht gaat ook de Provincie haar toezichthouders belonen met een bonus van € 300. Op 12 november werd een motie daarvoor van de SP met overgrote meerderheid aangenomen in Provinciale Staten. Een hele terechte pluim voor de BOA's, die tijdens corona vaak in de vuurlinie staan in de buitengebieden.

Lees verder
19 oktober 2020

Opinie: juist nu investeren in sterk openbaar vervoer

Met ontsteltenis hebben wij deze week en vorige week uit de media vernomen dat het openbaar vervoer wordt ‘afgeschaald’, een ambtenarenterm voor ‘om zeep geholpen’. Het Provinciebestuur wil voor dat het busvervoer in de provincie verminderen door te schrappen in lijnen en dienstregelingen. Daarnaast wordt overwogen de concessie met de huidige commerciële vervoerders te verlengen. Tot slot, als klap op de vuurpijl, kwam uit Den Haag het onzalige idee de intercity Amersfoort-Amsterdam op te heffen. Onbegrijpelijk en onzinnig. De SP wil dat de Provincie het busvervoer minimaal op peil houdt en weer in eigen handen neemt. En dat kan.

Lees verder
4 juni 2020

Staten volgen SP: Red de laatste sneltram van de snijbrander

Foto: SP / wikipedia

In de vergadering van 3 juni namen Provinciale Staten unaniem de motie aan van SP, GroenLinks en VVD om het laatste oude sneltramstel en de reserveonderdelen te behoeden voor de sloop en deze ter beschikking te stellen aan het Nederlands Transportmuseum. Het Provinciebestuur kreeg daarmee de opdracht om samen met de initiatiefnemer, de Tramweg-stichting, hierover tot afspraken te komen. Een mooi resultaat, waar de SP-fractie zeer verheugd over is.

Lees verder
27 maart 2020

Provincie Utrecht moet het openbaar vervoer nationaliseren

Sinds 12 maart ziet Nederland er anders uit dan we gewend zijn. Met z’n allen proberen we de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan door zo veel mogelijk thuis te blijven. Maar we zijn ook met onze neus op de feiten gedrukt welke voorzieningen in onze samenleving van vitaal belang zijn. Natuurlijk de zorg en de voedselvoorziening, maar ook het openbaar vervoer. Juist om de andere vitale sectoren overeind te houden is het noodzakelijk dat we gegarandeerd goed functionerend openbaar vervoer hebben, ook in tijden van crisis.

Lees verder
7 maart 2020

Internationale Vrouwendag

Van SP-fractievoorzitter Andrea Poppe

Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Daardoor is het idee ontstaan om in de Provincie een soort prijs of erkenning in te stellen voor een vrouw die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de maatschappij en vrouwenemancipatie in het bijzonder. De motie waarmee deze Bakhuis-Wolters-onderscheiding ingesteld gaat worden werd op 4 maart door Provinciale Staten aangenomen, vernoemd naar het eerste vrouwelijke Statenlid ooit.

Waarom doet de SP hieraan mee? Is dat nog wel nodig?

Lees verder
14 januari 2020

Westelijke Ontsluiting Amersfoort: Red de boom, kap de weg!

Een nieuw onderzoek van de Stichting Groen in Amersfoort naar de verkeerscijfers op het traject van de Westelijke Ontsluiting laat nogmaals en ten overvloede zien dat de aanleg van die weg en de kap van duizenden bomen volkomen onnodig is. In navolging van de SP-raadsfractie in Amersfoort diende vandaag de Statenfractie, samen met de Partij voor de Dieren, vragen in bij het Provinciebestuur over deze miljoenenverspilling en kaalslag. Red de boom, kap de weg!

Lees verder

U bent hier