h

Nieuws uit 2011

19 december 2011

Combineer werkzaamheden N237 met aanleg ecoduct

De Statenfractie van de SP wil dat de Provincie de aanleg van een ecoduct over de N237 tussen Utrecht en De Bilt combineert met de herinrichting van de weg die momenteel plaatsvindt. De SP wil zo dubbele overlast voor de omgeving voorkomen en geldverspilling tegengaan

Lees verder
12 december 2011

SP keurt Deelakkoord Natuur af

De Statenfractie van de SP heeft in de vergadering van 12 december 2011 nee gezegd tegen het Deelakkoord Natuur.  Hieronder het betoog van SP-fractievoorzitter Anne-Marie Mineur.

Lees verder
12 december 2011

SP: geen 130 km op snelwegen Utrecht

De SP-statenfractie dient in de statenvergadering van 12 december 2011 een motie in tegen verhogen van de maximumsnelheid naar 130 km per uur op de Utrechtse delen van de snelwegen.

Lees verder
20 november 2011

SP wijst Deelakkoord Natuur af

De SP roept Provinciale Staten van Utrecht op om tegen het Deelakkoord over het natuurbeleid te stemmen. De SP vindt het nieuwe akkoord dat de provincies hebben gesloten met staatssecretaris Henk Bleker een forse achteruitgang ten opzichte van de bestaande afspraken, en vreest voor grote verliezen in de natuur. De SP biedt daarom maandagavond in de commissievergadering een nota aan waarin de gevolgen van het Deelakkoord uiteen worden gezet. Op 12 december besluiten Provinciale Staten over het akkoord.

Lees verder
12 november 2011

Over het vertrek van Rick Maas

Vorige week kwam het bericht dat de hoge ambtenaar Rick Maas met onmiddellijke ingang ontslagen is. Dat heeft twee jaar te lang geduurd. Al in augustus 2009 waarschuwde de SP voor de geschiedenis die Maas had in de gemeente Veghel. Ook in Heemskerk was Maas met herrie vertrokken. Nu is dus ook in de provincie Utrecht de maat vol. Maas vertrekt zonder gouden handdruk.

Lees verder
7 november 2011

Teken tegen megastallen

De SP-statenfractie verzet zich tegen de komst van megastallen in de provincie. We steunen dan ook de actie 'Teken tegen Megastallen' van Milieudefensie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier