h

Nieuws uit 2019

11 december 2019

Bus Schaakwijk: motie verloren, strijd gaat door

Provinciale Staten hebben vanmiddag de kans laten liggen om het busvervoer door Schaakwijk te behouden. De coalitiepartijen GroenLinks, PvdA, CDA, D66 en ChristenUnie torpedeerden samen met de VVD een voorstel van de SP hiervoor. “Onuitvoerbaar”, zei gedeputeerde Schaddelee (ChristenUnie) en zijn politieke vrienden papegaaiden dat na. Onzin, vindt de SP, het is puur politieke onwil. De motie is weliswaar verloren, maar de strijd gaat door.

Lees verder
26 september 2019

Stop de verhuurderheffing!

Door de verhuurderheffing moeten de woningbouwcorporaties ieder jaar enkele maanden huurinkomsten in de kas van Rutte III storten. Geld dat ze keihard nodig hebben voor de bouw en verduurzaming van sociale huurwoningen en om de huren te matigen. Spookrijderij van het zuiverste water van het kabinet, want er is een schreeuwend tekort aan sociale huur. Het begrotingstekort van het Rijk, wat als argument werd gebruikt voor het instellen van de heffing, bestaat niet meer. Kappen ermee dus, vond en vindt de SP. En met succes.

Lees verder
11 september 2019

Succes actiegroep 'De Bus Komt Zo' voor behoud busvervoer Soesterkwartier!

Foto: Ad Meijer / www.amersfoort.sp.nl

De actiegroep 'De Bus Komt Zo' heeft een dikke overwinning gehaald in de strijd voor behoud van het busvervoer in het Soesterkwartier (Amersfoort). Nadat eerst de Amersfoortse gemeenteraad een voorstel daarover van de SP unaniem steunde, ging vandaag ook Gedeputeerde Schaddelee overstag: de dienstregeling blijft volledig in stand.

Lees verder
24 juni 2019

SP in de bres voor cliënten Regiotaxi Eemland

De Utrechtse Statenfractie van de SP springt in de bres voor de werknemers van de sociale werkvoorziening in Amersfoort en omstreken. Uit een brandbrief van de Ondernemingsraad blijkt dat dat de kwaliteit van het regiotaxivervoer van en naar de werkplek ver onder de maat is. De SP is het spuugzat dat steeds maar weer dezelfde problemen opduiken bij de regiotaxi, waarbij de mensen die ervan afhankelijk zijn consequent aan het kortste eind trekken. In navolging van de Amersfoortse raadsfractie stelt SP-Statenlid Michel Eggermont vragen aan het Provinciebestuur.

Lees verder
20 mei 2019

Financieel jaarverslag SP-fractie

Foto: SP Weert / www.weert.sp.nl

De SP-Statenfractie ontvangt jaarlijks veel geld voor het werk wat we doen in Provinciale Staten en daarbuiten. Het gaat daarbij om gemeenschapsgeld, door de inwoners van de Provincie opgebracht. Het is niet meer dan logisch dat we daarom in het openbaar verslag doen van wat we doen met het geld.

Lees verder
30 april 2019

Buurtbus 524 onder druk door vrijwilligerstekort

Foto: SP Stichtse Vecht / www.stichtsevecht.sp.nl

Recent verscheen in de VAR-krant het bericht dat de vrijwilligersbusdienst op lijn 524 (Woerden-Breukelen v.v.) van Syntus de dienstregeling niet meer rond kreeg door een gebrek aan vrijwilligers. Er is een bus afgestoten en de lijn is ingekort. SP-Statenlid Michel Eggermont trekt aan de bel bij het Provinciebestuur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier