h

Nieuws, november 2012

30 november 2012

SP: geen traan om verlies kandidatuur culturele hoofdstad

De SP-Statenfractie sluit zich van harte aan bij het gebrek aan tranen van de Utrechtse raadsfractie, over het nieuws dat Utrecht geen culturele hoofdstad van Europa wordt.

Lees verder
16 november 2012

SCHAAMTELOZE VVD-LOBBY VOOR PRESTIGEPROJECT AMERSFOORTSE WESTELIJKE ONTSLUITING

Gedeputeerde van Lunteren (VVD) heeft vandaag in een interview met het AD (Amersfoort Katern) laten weten dat als Amersfoort niet kiest voor de tunneloptie bij de Westelijke Ontsluiting, de Provincie Utrecht de regie zal overnemen. Een schandalige manier om Amersfoort onder druk een VVD-prestigeproject te laten slikken. De statenfractie van de SP heeft hierover dan ook onmiddellijk schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder
13 november 2012

Ook steun Provincie voor Vogelopvang

Tijdens de begrotingsbehandeling op 12 november ging Provinciale Staten mee met de oproep van de SP en de Partij voor de Dieren om de regionale vogelopvang financiëel te steunen. Op 8 november ging ook de gemeenteraad van Utrecht al overstag. Hiermee is een grote stap gezet om de bijdragen uit de regio aan de opvang na jaren soebatten eindelijk eens goed te regelen.

Lees verder
11 november 2012

SP biedt volksvertegenwoordiging kunstwerk aan

Bij de behandeling van de begroting van Provinciale Staten van Utrecht biedt de SP een kunstwerk aan aan de collega-fracties. Het gaat om een kunstwerk getiteld “De Onderkant van de Samenleving” en het is gemaakt door de amateur-kunstenaar Gerrit van de Berkt uit Zeist. De SP wil hiermee de volksvertegenwoordiging herinneren aan een deel van de inwoners van de provincie die het erg moeilijk hebben.

Lees verder
11 november 2012

Vragen SP over N227 in Langbroek

De fractie van de SP in Provinciale Staten wil dat inwoners uit Langbroek meer zeggenschap krijgen over de plannen voor het opknappen van de N227. Met name het oversteken van de provinciale weg, wat dagelijks wordt gedaan door zo’n duizend leerlingen vanuit Doorn, Cothen en Wijk bij Duurstede, moet volgens de partij veilig kunnen gebeuren. Vanuit het dorpsplatform en veel andere inwoners is er kritiek op de voorliggende plannen.

Lees verder

U bent hier