h

Upgrade voor de Bakhuis Woltersprijs

21 maart 2024

Upgrade voor de Bakhuis Woltersprijs

De prijs voor vrouwen in de provincie Utrecht, die zich inzetten voor het maatschappelijk belang in het algemeen en vrouwenemancipatie in het bijzonder, heeft een upgrade gekregen. Naast een beeldje en een eervolle vermelding wordt er voortaan ook een geldbedrag toegekend. Een voorstel van PvdA, GroenLinks, SP en anderen heeft hiervoor gezorgd.

De inzendingen voor de Bakhuis Woltersprijs zijn divers: grote en kleine initiatieven. Juist de kleinere initiatieven kunnen veel baat hebben bij een financiële impuls en daarmee een bijdrage leveren aan het doorontwikkelen van vrouwenemancipatie in onze provincie. Daarom stelden de partijen voor om €10.000 toe te kennen aan de winnaar en €5.000 aan de twee andere genomineerden. Het voorstel werd gesteund door een meerderheid in de Staten.

Tussen alle vrouwelijke indieners van de motie, prijkte de naam van SP-fractievoorzitter Jan Breur als enige man. Voor Breur een hele eer. "Vrouwenstrijd en klassenstrijd gaan historisch hand in hand," aldus Breur, "ik zet me graag voor beide in."

Reactie toevoegen

U bent hier