h

Bouw tijdelijke woningen Hoograven toch van start

21 december 2023

Bouw tijdelijke woningen Hoograven toch van start

Foto: Lies Schmidt

Eind november stelde de SP nog vragen over de vertraging bij projecten voor tijdelijke woningen, maar op 20 december werd alsnog het startsein gegeven voor de plaatsing van 280 containerwoningen die al maanden klaarstonden op de Pagelaan in Hoograven-Zuid (Utrecht). SP-commissielid Tim Schipper was erbij.

"Mooi dat het nu toch van start gaat. We delen het gevoel van diverse bewoners in de buurt dat het jammer is dat permanente bouw nog niet kan, maar hier kunnen straks wel 300 mensen terecht voor een periode van een jaar of 15. Hoe dan ook een verlichting van de gierende woningnood."

De bouw van permanente huizen laat op zich wachten in Hoograven-Zuid, vanwege het ontbreken van geluidsschermen langs de A12 ter plekke. Schipper daarover: "Dat kan ook nog wel even duren, want het Rijk heeft geluidwerende maatregelen gekoppeld aan de aanpak van de A27 en de A12. Tijdens mijn periode in de Utrechtse raad heb ik diverse malen geprobeerd die maatregelen naar voren te halen, maar ondanks een meerderheid is het tot op heden helaas niet gelukt."

Foto: Lies Schmidt

Er zal eerst het nodige moeten worden opgeknapt aan de containers voordat ze rijp zijn voor bewoning. De planning is dat de eerste bewoners in augustus 2024 de woningen kunnen betrekken.

 

Reactie toevoegen

U bent hier