h

Tijd voor een rechtvaardig Utrecht!

16 januari 2019

Tijd voor een rechtvaardig Utrecht!

‘Tijd voor een rechtvaardig Utrecht’. Onder die titel presenteert de SP Provincie Utrecht met trots haar kandidatenlijst en verkiezingsprogramma voor de Statenverkiezingen van 20 maart.

Betaalbaar wonen, beter openbaar vervoer en het bestrijden van geldverspilling staan centraal bij de SP. Speciaal speerpunt van de partij is klimaatrechtvaardigheid: de rekening voor de noodzakelijke maatregelen om van het gas af te gaan moet komen te liggen bij de grootste verbruikers en niet bij de burger.

Lijsttrekker Andrea Poppe: “De afgelopen jaren zijn er tientallen miljoenen over de balk gegooid onder regie van de VVD, D66, het CDA en GroenLinks. Dat moet stoppen! Met ons programma maken we de Provincie een stuk socialer en rechtvaardiger. Een stem op de SP helpt er bovendien aan mee dat Mark Rutte zijn meerderheid in de Eerste Kamer kwijtraakt, als de nieuwe Provinciale Staten die Eerste Kamer kiezen, later dit voorjaar.”

De lijst van de SP is een mooie mix van oud en nieuw, vrouwen en mannen. Andrea Poppe, de huidige fractievoorzitter, voert de lijst aan. De nummers 2 en 3, Michel Eggermont en Rob Molenkamp, zijn nieuw op de lijst, maar verdienden hun sporen al ruimschoots in de afdelingen en gemeenteraden van respectievelijk Utrecht en Amersfoort. Statenlid Truke Noordenbos uit Stichtse Vecht en raadslid Jan Breur uit Veenendaal completeren de top 5.

Meer over onze top 5
Klik
hier voor de volledige lijst
Klik hier voor het programma

Reactie toevoegen

U bent hier