h

Succes: Rijkrijden Robbertsen c.s. van de baan

10 februari 2012

Succes: Rijkrijden Robbertsen c.s. van de baan

Met de antwoorden op de vragen van de SP, Pvda en PVV maakte het college van Gedeputeerde Staten gisteren bekend een einde te maken aan hun eigen gouden compensatieregeling voor het gebruik van dienstauto's. De SP is zeer verheugd over dit snelle succes.

SP-fractievoorzitter Anne-Marie Mineur: "Mooi dat deze dwaasheid zometeen van de baan is. Iedere normale sterveling moet zelf opdraaien voor de fiscale bijtelling op zijn leaseauto. Er is geen enkele reden voor het college een uitzondering te maken. Het tegenspartelen is gelukkig snel gestopt."

De zaak kwam aan het rollen na enkele artikelen in het AD. Ook in de Tweede Kamer stelde de SP er vragen over, maar volgens minister Spies was er niks aan de hand.

Mineur:"Zo blijkt maar weer dat je ook in de oppositie dingen voor elkaar kan krijgen. De stilte bij de coalitiepartijen GroenLinks, D66, CDA en VVD in deze kwestie was overigens wel oorverdovend."

U bent hier