h

Interpellatie SP over lobby versoepeling regels luchtkwaliteit

29 januari 2012

Interpellatie SP over lobby versoepeling regels luchtkwaliteit

In de Statenvergadering van 30 januari wil de SP een interpellatiedebat voeren over de Europese lobby van de provincie voor de versoepeling van de luchtkwaliteitsnormen.

De SP vindt dat de gezondheid van mensen het uitgangspunt moet zijn van beleid. Het verbaast de fractie ten zeerste dat een college met GroenLinks en D66 aan boord een dergelijke lobby actief ondersteunt en verwacht dan ook bij deze fracties steun te vinden voor het stopzetten ervan.

80 is prachtig

SP-statenlid Ad Meijer: "Nederland is al volop in de watten gelegd door Europa, met uitstel voor de normen op fijnstof en stikstofdioxide. Als je bedenkt dat bijvoorbeeld bewoners in Lunetten (Utrecht) en Schuilenburg (Amersfoort) ook nog eens te maken krijgen met verbreding van de snelwegen in hun achtertuin, dan heb je als college wel last van zware tunnelvisie met dit pleidooi voor verdere versoepeling. Het houdt een keer op."

Lees hier het artikel over de lobby in het AD van 11 januari.

Lees hier de vragen van de SP en de debataanvraag.

U bent hier