h

Maak van de tram een succes!

11 april 2024

Maak van de tram een succes!

Foto: Wim van 't Klooster

Aanstaande zondag is het zover! Dan rijdt de tram van 12u tot 18u ook tussen Utrecht CS en de Uithof. Dit in het kader van de wedstrijd FC Utrecht - Go Ahead Eagles. Vooralsnog gaat het om een eenmalige proef; de SP hoopt op een succes, zodat de tram vaker zal rijden in het weekend.

Ga je zondag naar de wedstrijd? Pak dan de tram vanaf Utrecht CS, Utrecht Vaartsche Rijn of P+R Science Park. Ga je niet naar de wedstrijd, dan zijn ook andere bestemmingen met lijn 22 te bereiken, zoals Zwembad de Kromme Rijn, het UMC en het WKZ. Hoe meer mensen zondag de tram pakken, hoe groter de kans dat de tram 's weekends vaker beschikbaar is.

Ondertussen heeft SP-statenlid Jan Breur al gevraagd of de proef vaker kan plaatsvinden. Gedeputeerde van Schie gaf hierbij aan te hopen dat dit in het seizoen 2024-2025 nog een aantal keren mogelijk is. Ook deed Breur wat suggesties van de hand, om het tramgebruik bij wedstrijden te stimuleren: combikaartjes voor de tram en de wedstrijd, of korting voor seizoenskaarthouders. Dat vond Van Schie dan weer ingewikkeld, dus daar hoeven we op korte termijn niet op te hopen.

Reactie toevoegen

U bent hier