h

Wat gaat er gebeuren met het Henschotermeer?

9 januari 2024

Wat gaat er gebeuren met het Henschotermeer?

Een brede waaier aan partijen, waaronder de SP, heeft Schriftelijke Vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten over de mogelijke ontwikkelingen rond het Henschotermeer. Dit, omdat er een bestemmingswijziging bij de gemeente Woudenberg is aangevraagd om bouw bij het meer toe te staan. Omwonenden en natuurorganisaties maken zich zorgen.

De bouw heeft een negatieve impact voor de natuur en de natuurlijke uitstraling van het gebied. Ook brengt de toenemende recreatiedruk gevolgen met zich mee op het gebied van verkeer en veiligheid.

De partijen vragen aan Gedeputeerde Staten welke rol welke rol zij voor zichzelf zien in dezen, en of de ontwikkelingen passen in de afspraken die gemaakt zijn toen de exploitatie van het 'Hens' in 2018 in handen kwam het commerciële Mooi Meer BV.

Lees hier de ingediende vragen.

Reactie toevoegen

U bent hier