h

Eindelijk: met de tram naar de wedstrijd!

24 januari 2024

Eindelijk: met de tram naar de wedstrijd!

De aanhouder wint. Na herhaaldelijk aandringen van de SP gaat de Uithoflijn rijden als FC Utrecht speelt. In eerste instantie als een eenmalige proef, maar het begin is er. De tram rijdt op 14 april, tussen 12:00u en 18:00u.

Dat de Uithoflijn niet rijdt in het weekend of bij wedstrijden in Galgenwaard is de SP al jaren een doorn in het oog. In november 2022 diende de SP daarover al een motie in, en ook in de Algemene Beschouwingen van afgelopen december besteedde fractievoorzitter Jan Breur hier aandacht aan: "De duurste tramlijn ter wereld, waarvan de aanleg uitmondde in een politiek drama. Die niet in het weekend rijdt.  Of laat op de avond. Of als het net iets te hard regent."

Er is dus nog een hoop te verbeteren aan de rijtijden van de Uithoflijn. De proef op 14 april is wat de SP betreft een eerste (kleine) stap in de goede richting. Op naar meer!

Lees hier de brief die de Gedeputeerde aan de Staten stuurde.

Reactie toevoegen

U bent hier