h

Grote partijen nu aan zet

21 maart 2023

Grote partijen nu aan zet

Gezien de verkiezingsuitslag vindt de SP dat het niet voor de hand ligt om deel te nemen aan coalitieonderhandelingen. De grote partijen zijn nu aan zet. Maar de SP is niet te beroerd om hen te voorzien van advies. Dit liet lijsttrekker Jan Breur weten tijdens het duidingsdebat van afgelopen vrijdag (17 maart).

“Met BBB en GroenLinks als winnaars zien we een duidelijke tweedeling,” aldus Breur. “Aan de ene kant veel mensen die zich zorgen maken over de toekomst van de boer, en aan de andere kant
veel mensen die zich zorgen maken over de natuur en het klimaat. En laat er nou net een partij zijn met een landbouwvisie die beiden versterkt.”

Breur wees op het document 'Aarde, Boer en Consument verdienen beter'. Breur: “Het werd in 2019 gepubliceerd, maar is sindsdien alleen maar relevanter geworden. Ik raad de onderhandelende partijen aan om dat eens goed te lezen.”

Reactie toevoegen

U bent hier