h

Actie: Energie moet terug in publieke handen!

1 februari 2023

Actie: Energie moet terug in publieke handen!

In de ochtend van 1 februari voerde de SP een prikactie bij Eneco in Utrecht, ter ondersteuning van de campagne 'Verlaag de kosten, nationaliseer onze energie'. SP-lijsttrekker Jan Breur was er uiteraard bij en sprak de actievoerders toe. 

Jan aan het woord

Inmiddels is er een dikke meerderheid van de Nederlanders voor het terugnemen van de energievoorziening in overheidshanden, in plaats van bij buitenlandse commerciële bedrijven. De Utrechtse SP-Statenfractie zal in de laatste Statenvergadering voor de verkiezingen (8 februari) een voorstel doen om ook hier in de Provincie de energie weer terug te pakken.

De komende tijd zal de SP overal in het land soortgelijke acties voeren. Verlaag de kosten, nationaliseer onze energie!

Reactie toevoegen

U bent hier