h

18 februari: In actie voor beter OV

17 februari 2023

18 februari: In actie voor beter OV

Op zaterdag 18 februari voert de SP actie voor beter openbaar vervoer in de provincie Utrecht. Per bus zal een grote groep SP’ers, waaronder lijsttrekker Jan Breur en een groeiende groep actieve SP’ers vijf gemeenten aandoen waar problemen zijn met de bus.

De statenfractie van de SP heeft de afgelopen jaren een speerpunt gemaakt van een fijnmazig openbaar vervoernetwerk. Breur: ‘We zien dat het college apetrots is op de miljarden die ze hebben binnengehaald voor een metrolijn tussen Nieuwegein. Maar er is al een tramlijn naar Nieuwegein en naar de Uithof. En ondertussen worden er steeds opnieuw buslijnen wegbezuinigd of ingekort. Wie naar station Utrecht kan reizen, heeft al uitstekende mogelijkheden om naar Nieuwegein of de Uithof te komen. Maar voor steeds minder mensen is er geen bus meer naar station Utrecht, laat staan naar het ziekenhuis, hun werk of hun school.’

Breur wijst er ook op dat de busondernemingen steeds meer problemen hebben om voldoende personeel te krijgen, en aan zich te binden: ‘We hebben gezien dat het personeel zich gedwongen voelt om te gaan staken voor een beter loon en betere arbeidsvoorwaarden. De SP pleit ervoor om het busvervoer weer in eigen handen te nemen. Op die manier gaan we zelf over de bedrijfsvoering, kunnen we de winsten steken in beter en fijnmaziger openbaar vervoer voor onze inwoners en kunnen we het personeel beter betalen. Goed openbaar vervoer is van levensbelang voor een leefbare, duurzame samenlevering.’

De route is als volgt:

9.30u Utrecht, Jaarbeursplein

10.50u De Bilt, Stationsgebied Bilthoven

11.40u Zeist, Winkelcentrum Vollenhove

12.50u Leusden, Gertrudishof

13.45u Amersfoort, Stationsgebied

Reactie toevoegen

U bent hier