h

Uithoflijn moet ook rijden op wedstrijddagen FC Utrecht (update)

9 november 2022

Uithoflijn moet ook rijden op wedstrijddagen FC Utrecht (update)

Het duurste stukje tramrails ter wereld en dan rijdt er in het weekend geen tram? Bizar, maar wel de werkelijkheid bij de Uithoflijn, vindt de SP-Statenfractie. Tijdens de begrotingsvergadering in Provinciale Staten van 9 november zullen de SP en de Socialisten Utrecht dan ook een voorstel indienen om de tram in ieder geval op wedstrijddagen van FC Utrecht te laten rijden, zodat supporters uit Nieuwegein, IJsselstein en omstreken weer de gelegenheid hebben met het openbaar vervoer de wedstrijden te bezoeken. Dat zit er nu niet in. In de toekomst moet de tram overigens gewoon het hele weekend rijden, stellen de indieners.

SP-fractievoorzitter Jan Breur: “De huidige situatie zorgt voor enorm veel extra autoverkeer. Supporters willen toch naar de wedstrijden van hun favoriete club. Dat zou gewoon moeten kunnen met het openbaar vervoer en de tram is daar ideaal voor. Het gaat om duizenden mensen. Alles is aanwezig, gebruik het dan ook!”

In de stad Utrecht zelf komt het voor dat reguliere lijnen uitvallen ten gunste van het busvervoer van Utrecht CS naar het stadion en vice versa, door een tekort aan personeel of materieel. “Zeer ongewenst”, vindt Breur. “Met één tram kan je een veelvoud aan mensen vervoeren in die piek. Ook van en naar station Vaartsche Rijn en P+R De Uithof vergroot je de bereikbaarheid en ontlast je de wegen. Het is een ABC-tje wat mij betreft.”

SP en de Socialisten willen overigens dat in de toekomst de tram het hele weekend gaat rijden. “Het is niet alleen FC Utrecht, maar ook vele sporters in Maarschalkerweerd, bezoekers van het zwembad, Rhijnauwen, de ziekenhuizen en niet te vergeten de bewoners van De Uithof”, besluit Breur.

Klik hier voor de motie van Jan Breur en Michel Eggermont.
---------------------
Update 9 november: in antwoord op onze motie verklaarde Gedeputeerde Strijk (D66) dat er momenteel een onderzoek naar loopt, waarvan de uitslag in januari wordt verwacht. Hebben we in januari de uitslag dus niet, dan trekken we weer aan de bel. In afwachting van deze ontwikkeling hebben we de motie (nog) niet in stemming gebracht.

Reacties

Heel goed voorstel , zeker ook voor mindervaliden! Denk ook even aan de doordeweekse avond wedstrijden. Tram dienstregeling stopt dan net te vroeg. Dus heen kan wel , terug niet

Geen FC Utrecht express meer. Geen tram die stopt op halte Galgenwaard op zaterdag en zondag tijdens wedstrijddagen.

Veel met name oudere supporters blijven thuis of staan een uur in de file.

Is de sneltram er niet voor voetbalsupporters?

Reactie toevoegen

U bent hier