h

SP roept gedeputeerde Straat op het matje over miljoenenverspilling Uithoflijn

25 januari 2019

SP roept gedeputeerde Straat op het matje over miljoenenverspilling Uithoflijn

De Utrechtse Statenfractie van de SP was al klaar met het tijdrekken van gedeputeerde Straat over de jaarstukken 2017, maar met de publicatie van het AD over 10 miljoen gemeenschapsgeld dat via de Uithoflijn in de zakken van aannemer BAM is verdwenen is de maat vol. De SP gaat een spoeddebat aanvragen in Provinciale Staten. En wel vóór de Statenverkiezingen.

Uit het artikel blijkt dat het uitblijven van goedkeuring door de accountant over de jaarrekening 2017 precies gaat over grote bedragen die niet te verantwoorden zijn. Materiaal en werk dat dubbel in rekening is gebracht, loonkosten die werden opgevoerd waar mensen niets voor deden.

SP-fractievoorzitter Andrea Poppe: “Gedeputeerde Straat is hiervoor verantwoordelijk. Hij zit inmiddels al 10 maanden op dit dossier, het is al meer dan een half jaar geleden dat de jaarstukken goedgekeurd hadden moeten worden. Ongehoord. Het was tot nu toe gedraal, gedraai en vrome woorden van de kant van de gedeputeerde, maar nu gaan we echt niet langer wachten. Hierover moet een politiek oordeel komen en wel vóór de verkiezingen.”

Voor de  Uithoflijn is  naast Straat ook de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk  eindverantwoordelijk. De Utrechtse raadsfractie  van de SP zal ook haar – wederom – op het matje roepen.

Reactie toevoegen

U bent hier