h

Geen cent teveel...

6 oktober 2018

Geen cent teveel...

Gedeputeerde Dennis Straat wil geen cent méér betalen aan de Westelijke ontsluiting Amersfoort, dan de 58.815.000 euro die er voor begroot is. Aldus zijn antwoord op de schriftelijke vragen die SP-Statenlid Truke Noordenbos in de Provinciale Staten had ingediend. Dat lijkt heel zuinig en straight maar het blijft volgens de SP en nog heel veel andere mensen, precies 58.815.000 euro teveel. Want al op velerlei wijze is inmiddels aangetoond dat de Westelijke ontsluiting niet meer nodig is.

Straat (VVD)  hecht nog steeds veel waarde aan de theoretische berekeningen van 2014 van de gemeente Amersfoort over toekomstige (theoretische) opstoppingen op de huidige weg. Volgens deze berekeningen, waarbij geen realistische telling heeft plaatsgevonden, moet de Westelijke ontsluiting er perse komen. Al roept de hele wereld dat het niet zo is, al geven alle recente verkeerstellingen aan dat het weggegooid geld is: Gedeputeerde Straat hoort, ziet en zwijgt. Zo ook de coalitiepartijen CDA, D66 en Groen Links. Altijd druk in de weer met ‘Groen Gezond en Slim’, burgerparticipatie en vernieuwing. Maar nu even niet.

Een plan waarvan bewezen is dat het verouderd is, een plan wat de gemeenschap 60 miljoen euro gaat kosten en 3500 bomen, zo’n plan wordt toch gewoon uitgevoerd als het op de rol staat. Alle vernieuwde inzichten ten spijt.

‘Dat zou niet gebeuren als de politici hier gingen besluiten over grote bedragen uit hun eigen portemonnee,  of over de bomen uit hun eigen wijk,’  aldus SP-Statenlid Noordenbos. ‘Het wachten is op een coalitiepartij die haar verantwoordelijkheid neemt en de stekker uit dit onzinnige project durft te trekken. En dan niet alleen omdat het duurder wordt dan 60 miljoen, maar omdat het een plan van niks is.’

Foto: 'Spitsdrukte' op het tracé Westelijke ontsluiting, 4 oktober 8.25 uur.

Reactie toevoegen

U bent hier