h

Volle bak in de Statenzaal: buschauffeurs en bonden op bezoek

16 januari 2018

Volle bak in de Statenzaal: buschauffeurs en bonden op bezoek

Foto: Onbekend

Op maandag 15 januari was er een volle publieke tribune in de commissie MME, bij de bespreking van de recente stakingen en arbeidsvoorwaarden van U-OV chauffeurs, met voormannen van FNV en CNV. 

Ze spraken in over defecten aan bussen, krappe tijden, geen tijd voor toiletbezoek en de angstcultuur. Als er defecten aan een bus zijn waarmee wettelijk niet gereden mag worden, moeten ze daarmee gewoon doorrijden, hetgeen soms levensbedreigende situaties met zich mee brengt. Onkunde van de verkeersleiding, geen reservebussen en ga zo maar door!

Verbeterde CAO 

Later die dag kwam het mooie bericht dat er een verbeterde CAO is afgesloten, met onder meer hogere lonen, lagere werkdruk, meer vaste banen en socialere dienstroosters. Dit bewijst maar weer eens dat actievoeren helpt. Desondanks was het bezoek van de chauffeurs niet voor niets: er is aan het openbaar vervoer in de Provincie nog een wereld te winnen.

Cashless

Na een recente nieuwe overval was er nogmaals het pleidooi voor het zogeheten 'cashless' rijden: geen contant geld meer op de bus en de mogelijkheid tot pinnen. Dat zou al begin dit jaar ingevoerd hebben moeten zijn, maar laat nog steeds op zich wachten. Wat de SP betreft is er genoeg gepraat en wordt de apparatuur heel gauw ingebouwd. Als dat een paar centen extra kost, dan zij dat maar zo.
 

Reactie toevoegen

U bent hier