h

SP dient motie in tegen prijsstijging Strandbad Maarsseveen

21 september 2016

SP dient motie in tegen prijsstijging Strandbad Maarsseveen

Foto: Truke Noordenbos

De SP-fractie in de Provinciale Staten heeft in de vergadering van 19 september 2016 een motie ingediend om de 25% prijsverhoging in Bad Maarsseveen door Recreatieschap de Stichtse Groenlanden te verhinderen. Behalve de PvdA en de Partij voor de Dieren vinden de andere fracties de verhoging echter geen enkel probleem.

Het Recreatieschap heeft in al haar wijsheid besloten dat de prijzen van Bad Maarsseveen in 2017 met 25%  omhoog gaan. Als reden wordt gegeven dat de prijzen van Bad Maarsseveen al 6 jaar niet gestegen zijn, de crisis voorbij is  en er de afgelopen jaren meer voorzieningen bij gekomen zijn. En voor wie dit een probleem is, is daar de U pas.

Wie de begroting  voor 2017  wat beter leest, ontdekt nog een andere reden: Recreatieschap Stichtse Groenlanden, bekend van het sober onderhoud in haar gratis en betaalbare recreatiegebieden, gaat voor
€ 425.000 euro investeren in marktwerking In Bad Maarsseveen. Het strandbad moet het hele jaar open zijn voor (betaalde) events en er komt  (nog) een nieuwe ondernemer op het Zuidplein. Om dit te bereiken zijn de volgende vernieuwingen gepland:

Een nieuwe entree (€ 200.000) Een nieuw dak op het beheergebouw (€ 50.000) euro, een verplaatste kassa (€ 25.000 euro) en twee nieuwe toiletgebouwen
(€ 150.000 euro). De oude zijn 50 jaar oud en  al jaren afgeschreven.

 En wie gaat dat betalen?

Het Recreatieschap heeft in de afgelopen jaren met subsidies en spaarzaam beleid een Ontwikkelpot  bij elkaar gespaard van € 800.000 euro. Hiermee  kan geïnvesteerd worden in ondernemen. In de begroting van 2015 lees je echter dat er nog gezocht wordt naar dekking voor de nieuwe entree van Bad Maarsseveen.

In 2017 is  de oplossing gevonden: Prijzen verhogen voor Bad Maarsseveen.  

Stelt u zich eens voor dat het openbaar onderwijs met haar gebouwen en schoolpleinen de markt op gaat. En dat ze de ouderbijdrage van de openbare scholen  met 25% laat stijgen om wat meer armslag te hebben bij het  ´ondernemersklaar´ maken van de terreinen. Dan zou iedereen op zijn kop staan.

Of als de opcenten met 60 cent per maand zouden stijgen.  Het Provinciehuis is dan te klein voor een aantal partijen.

Reactie toevoegen

U bent hier