h

Staten volgen SP en CU: ergste locaties roet snel aanpakken

10 februari 2015

Staten volgen SP en CU: ergste locaties roet snel aanpakken

Niet wachten op het Rijk, maar op korte termijn de ernstigste plekken met ultrafijnstof aanpakken. Een initiatiefvoorstel van SP en ChristenUnie met die strekking werd aangenomen in de Statenvergadering van 9 februari. 

SP-fractievoorzitter Ad Meijer is uitermate tevreden met dit fraaie resultaat: "Ultrafijnstof is ontzettend schadelijk. Dankzij de roetkaart van het RIVM weten we nu heel precies waar de grootste pijn zit. De Provincie moet het initiatief pakken om op die plekken snel maatregelen te nemen. Dit voorstel van de ChristenUnie en de SP zet het college daartoe aan. Een stap vooruit. Nu aan de slag!"

De SP dankt Kees de Heer van de ChristenUnie voor het vele werk en de prettige samenwerking.

 

Reactie toevoegen

U bent hier