h

BRU krijgt trofee!

12 oktober 2012

BRU krijgt trofee!

In april 2012 startte de SP de campagne 1voorOV, als reactie op de plannen van het Bestuur Regio Utrecht (BRU) om bushaltes en lijnen uit woonwijken te schrappen en een tariefsverhoging van 5% door te voeren. Petitionaris Kees van der Graaf heeft tekst voor het BRU Ruim 5000 mensen tekenden de petitie, op internet of de lijsten waarmee de SP deur aan deur ging in diverse buurten, waarvoor dank!

We hebben de handtekeningen in juli aangeboden aan de gemeente Utrecht en de provincie. Zowel in de Utrechtse gemeenteraad als Provinciale Staten kreeg de SP unanieme steun voor behoud van goed en betaalbaar busvervoer. Helaas heeft dat niet geleid tot een verandering van de plannen bij het BRU. Op 8 oktober hebben we aan het BRU dan ook de trofee voor ‘Slechtste OV-authoriteit van Nederland’ aangeboden. De trofee: BRU is slechtste OV-authoriteit van Nederland De SP zal zich blijven inzetten voor het openbaar vervoer in stad en regio en alle kansen aangrijpen om verbeteringen te realiseren. Hieronder nog een paar foto's van de uitreiking. Fractievoorzitter Anne-Marie Mineur was natuurlijk present Diehards uit Utrecht en Zeist

U bent hier