h

Gebruik dienstauto’s: en zij dronken een glas…

17 juni 2012

Gebruik dienstauto’s: en zij dronken een glas…

De Utrechtse Statenfractie van de SP is uitermate teleurgesteld over de nieuwe regeling voor het gebruik van dienstauto’s door het college van gedeputeerde staten. Vrijwel alles blijft bij het oude en over het terugbetalen van belachelijke declaraties wordt met geen woord gerept. Controle wordt gedaan door de provinciesecretaris. Hij wordt geacht zijn eigen bazen op de vingers te tikken.

In januari 2012 bleek dat commissaris van de koningin Robbertsen voor allerlei privézaken zijn auto met chauffeur liet opdraven. Ritjes van en naar zijn vakantieadres in Friesland, naar de bekerfinale in Rotterdam. Daarnaast doken er declaraties op voor ritten naar ‘werkborrels’, een hotelovernachting van € 400,- en de aanschaf van laarzen in de P.C. Hooftstraat. Zonnekoninggedrag van de eerste orde, was en is het oordeel van de SP.

SP-fractievoorzitter Anne-Marie Mineur: “De enige verandering nu is dat die ritten van en naar het vakantieoptrekje niet meer mogen. Voor de rest blijft alles bij het oude, of is zo vaag geformuleerd dat je er alle kanten mee op kan. En dan moet de door het college benoemde provinciesecretaris de boel gaan controleren. Dit is absoluut niet uit te leggen.”

Wat de SP ook steekt is dat er van het terugbetalen van de gedeclareerde ‘onkosten’ geen sprake is. Mineur: “Wij willen zien dat het college snapt dat sommige dingen echt niet kunnen. Dat spiegeltje ontbreekt volledig en dat geeft ons niet bepaald het vertrouwen dat het allemaal beter zal worden.”

De SP zal in de eerstkomende statenvergadering voorstellen doen om de regeling aan te scherpen.

U bent hier