h

Chauffeurs regiotaxi dwingen verbeteringen af

7 oktober 2011

Chauffeurs regiotaxi dwingen verbeteringen af

De actie van de chauffeurs van Regiotaxi Eemland en Heuvelrug voor behoud van hun baan en arbeidsvoorwaarden heeft geleid tot belangrijke verbeteringen. In plaats van het eerder dreigende ontslag voor 55 man, krijgen die alsnog een contract voor drie jaar met behoud van alle opgebouwde rechten. De SP is verheugd over dit gedeeltelijke succes, al zijn we er hiermee natuurlijk nog niet.

SP-Statenlid Ad Meijer: "Een aardig succes voor de chauffeurs, maar het zou allemaal niet nodig moeten zijn. Dit verhaal toont eens te meer aan wat voor ingrijpende gevolgen aanbestedingen voor werknemers kunnen hebben. Zij mogen niet de dupe zijn van dat hele circus. Nu is het steeds achteraf pleisters plakken. Mensen en arbeidsvoorwaarden moeten mee met het werk. De Europese aanbestedingsregels laten er ook gewoon ruimte voor. Daar zullen we ons hard voor blijven maken."

U bent hier