h

Succes SP: Doornse Gat blijft voorlopig open

18 maart 2011

Succes SP: Doornse Gat blijft voorlopig open

De SP-actie voor het behoud van de dagcamping het Doornse Gat is een succes geworden. Het bestuur van het Recreatieschap heeft gisterochtend unaniem besloten dat de camping in ieder geval nog een jaar open blijft.

 

Gewapend met1046 handtekeningen woonden de initiatiefnemers en een aantal actievoerders de bestuursvergadering bij, die vanwege de ongewone drukte naar een grotere zaal moest worden verplaatst.

Ze riepen het bestuur op met meer creativiteit op zoek te gaan naar bezuinigingen, zodat sluiten van laagdrempelige recreatievoorzieningen zoals dagcamping het Doornse Gat in de toekomst niet nodig zullen zijn.

Woordvoerster Lenneke Bolt van SP Heuvelrug: “We zijn heel blij dat het Doornse Gat open blijft, maar we zullen de ontwikkelingen met argusogen blijven volgen. We hebben nu uitstel, maar nog geen afstel. Ook wij zullen met een ideeënlijstje komen hoe er volgens ons wel en niet financieel ingegrepen kan worden. Zo opperde de gemeente Wijk bij Duurstede om voor het beheer van het Doornse Gat de sociale werkvoorziening BIGA in te schakelen. Dat lijkt ons een heel goed idee.”

U bent hier