h

Luisteren naar Soesterberg

9 februari 2011

Luisteren naar Soesterberg

Leden van SP Soest en kandidaat SP statenleden zijn aanwezig bij de overdracht van 2,9 miljoen van provincie naar de wethouder van Soest. En natuurlijk was het die ex-wethouder, nu gedeputeerde Krol, die dit prachtige gebaar mocht maken naar Soest. 

Het geld is bedoeld voor de ontwikkeling van Soesterberg. Dat klinkt goed, maar krijgt een onaangename bijklank als blijkt dat 93% van de mensen in Soesterberg niet willen dat al die ingrijpende plannen worden uitgevoerd. Gé Arnoldussen, van de SP Soest, vroeg aan de wethouder dan ook "waar is uw luisterend oor, mijnheer Witte? ". SP in gesprek met Witte

De uitkomst van een huis-aan-huis onderzoek van de SP gaf aan dat Soesterbergers hun dorpshuis en hun evenemententerrein willen behouden. Maar dat is aan dovemansoren gericht. Er moet en zal bebouwing komen op het evenemententerrein ondanks een tegenstand van 93% van de bewoners. De SP statenfractie wees gedeputeerde Krol hier dan ook op. Lijsttrekker Anne-Marie Mineur: "Krol, wees een vent en luister naar die 93% ". Volgens wethouder Witte kan iedereen met een onderzoek wel een gunstige uitslag maken. Mensen praten toch maar gewoon met de onderzoekers mee. "Het mag dus duidelijk zijn dat deze wethouder nog nooit bij de mensen aan de deur is geweest om hun mening te vragen" aldus statenlid Pieter Wout Duquesnoy.

U bent hier