h

Vliegbasis Soesterberg, het definitieve ruimtelijk plan

10 maart 2009

Vliegbasis Soesterberg, het definitieve ruimtelijk plan

Eindelijk is het er, het ruimtelijk plan voor de Vliegbasis Soesterberg. We hebben er een aantal maanden langer op moeten wachten dan eerst in de planning stond en is het dat waard? Ja, op het eerste gezicht lijkt het van wel. 

Een aantal niet zo fraaie zaken zitten er niet meer in, dus hoeft de SP de 4 moties niet meer in te dienen. De grote vraag "hoeveel woningen worden er nu op de basis gebouwd?" wordt echter niet beantwoord. Daar was veel gemor over tijdens de informatieavond op 9 maart.

Natuurlijk moeten we als SP fractie alle details nog goed bekijken, want er wordt best wel veel en redelijk ver op de basis gebouwd. Maar daar staat tegenover dat er ook veel gedaan is de corridors zo breed mogelijk te krijgen en op belangrijke plaatsen de verstoring van de natuur door recreatie tegen te gaan. En er werden wel getallen genoemd, 400 tot 450 huizen, maar hoe hard zijn die?

U kunt in ieder geval reageren naar de statenleden en de gemeenteraadsleden toe. Er is een reactieformulier  op de website van Hart van de Heuvelrug. Stuur dit in vóór 31 maart, als u een toelichting wilt geven kunt u ook naar de hoorzitting op 7 april komen (wel aanmelden!). Ik zie uw reacties met plezier tegemoet en dat geldt vast voor alle andere staten- en raadsleden.

U bent hier