h

Nieuws, november 2008

18 november 2008

VVD-gedeputeerde Ekkers zwijgt over toekomst buslijnen

 

SP boos over lakse en ontwijkende houding

 

Vier weken voor de start van de nieuwe dienstregeling wil gedeputeerde Ekkers niet ingaan op een oplossing voor de reizigers op lijn 140 tussen De Ronde Venen en Utrecht, en moeten reizigers tussen Breukelen en Utrecht voorlopig genoegen nemen met een extra overstap en een bijna twee keer zo lange reistijd.

Lees verder
12 november 2008

Unanieme steun SP-voorstel duurzaam beleggen

Deze week werden in de provinciale Staten van Utrecht de beschouwingen uitgesproken voor de plannen voor het komende jaar. Tijdens de vergadering werd een motie van de SP met unanieme stemmen aangenomen die de provincie Utrecht vraagt zoveel mogelijk van haar vermogen van 750 miljoen euro te beleggen in duurzame fondsen.

Lees verder
11 november 2008

Het kwartje is gevallen

Het percentage van inwoners met diverse culturele achtergronden blijft groeien (volgens CBS: binnen de Provincie Utrecht wonen inwoners met een diversiteit van verschillende culturele achtergronden. Zo was het aantal niet westers allochtonen in provincie Utrecht in 1995 8,1% en in 2008 11.4% ) Een maatschappij die samengesteld is uit verschillende groepen, betekent dat ook het beleid en het bestuur rekening zal moeten houden met deze diversiteit. 

Lees verder

U bent hier